Фішинг проти клієнтів банку “Правекс”?

Фішинг проти клієнтів банку “Правекс”?

04.02.2009 10:47 2 comments

Сьогодні лист прийшов на і-мейл. Явно фішинг (або тут: фишинг). Суть листа у тому, що система зафіксувала у мене відкриття двох карткових рахунків.. бла-бла-бла… і щоб це виправити “клікніть на лінк у листі”. Адресу відправника підробили і начебто вказали вірну (service@pravex.com). Певно, тому у кінці листа й написали, щоб не відповідати на цей лист (do not reply).

Посилання вказане у листі веде на сторінку “79-121-158-90.eurotel.managedbroadband.co.uk/UA/index.php“. Як зайдеш – точна копія офіційної сторінки банку. Тільки одразу просять ввести номер картки, захисний код і дату закінчення строку дії картки. По бокам всі посилання на pravex.com <- офіційний сайт банку. Гарно замаскувались, падлюки. Тому, будьте пильні, “рєдіски” не сплять! ;)

П.С. І чого воно до мене мало прийти? В мене і в помині не було картки від банку “Правекс”. :)

2 Коментарів

  • Щиро дякую, що попередили! Буду пильно ставитися до таких листів.

  • Якщо чесно, то я не на 100% впевнений що це фішинг, але на 99% це саме на нього схоже :)

Залишити відгук


:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Повідомляти мене про нові коментарі на e-mail. Ви також можете підписатись не коментуючи.